понеделник, 30 декември 2013 г.

Коледни подаръци!

   Тази година на най-близките си приятели реших подаръците им за Коледа да ги изработя сама. В Интернет преди време бях срещнала ето този музикален подарък и реших за двама от най-близките ми приятели да направя нещо подобно. Тъй като и двамата са певци реших, че е много подходящо. Купих 2 рамки за снимки от магазин JUMBO. Разтърсих се из Интернет за ноти. Избрах да са на песни на Майкъл Джаксън, тъй като и тримата сме му фенове и дълги години се вдъхновяваме от него. Извадих ги на принтер и творението започна...( не че кой знае колко съм творила де :):):):) ).





 
 
 
 
Първо изрязах нотите, така че да се съберат в рамките.
 
 
 
После с водни боички и четка буквално ги наплесках накъдето въображението ми подсказваше и се получи ето това:
 

 
 
После изчаках малко, за да изсъхне боята, не повече от 10 мин., сложих ги в рамките и готово!!!
 
 
 
 
 
Мисля, че станаха доста добре! И страшно лесни за изработване!!!
 
 
Следващият проект за подарък ми отне доста време и не беше толкова лесен за направа, но пък мисля, че се получи прилично :)
 
За една приятелка реших да направя от едно старо чекмедже, поднос за сервиране. Обаче, тъй като се оказа доста тежичко това чекмедже в края на сметка ще бъде използвано за нещо друго, но такава беше идеята в началото.
 
Забравих да снимам въпросното чекмедже в началото когато беше старо, но ще ви покажа едно друго, което си го правих за мен, тъй като изглеждаше по същия начин:
 
 
 
Първо трябваше да го изшкуря от старата боя, после трябваше да го измия, защото беше много мръсно. След това съхна 2 дни и чак тогава можех да започна работата по него. Боядисах го с бяла матова боя, три пъти :) Това ми отне около 2-3 дни, защото трябваше да чакам да изсъхва боята между всяко боядисване. След това започнах с декорацията му. Бях си взела една опаковъчна хартия от Kaufland за не повече от 1,80 лв. Хареса ми защото беше на много сладки ангелчета. Изрязах ангелчетата и други елементи от хартията и направих декупаж върху вече не толкова старото чекмедже, като състарявах леко с груба гъба всяка декорация, до като е още мокра. След това и това трябваше да изсъхне. Преди да го лакирам изтърках леко ъглите, за да изглежда леко състарено и воала:
 

 
 
 
 
За мое оправдание да кажа, че за първи път правя такива неща, така че не стана много перфектно, но моята приятелка страшно го хареса. И реакцията беше- "Не мога да повярвам, че ти си го правила!!!"
Та след всичките мъки и тя доволна и аз доволна :):):)
 
Ето и щастливата притежателка на старото чекмедже :)
 
 
 
Едновременно с нейното си правих и на мен едни стари чекмедженца по-малки със същата техника, но тях ще ги показвам по-нататък!!!
 
 
За мен ръчно изработените подаръци са най-ценни, ако и за вас е така не се двоумете, а творете и подарявайте, а ако има и кой да го оцени, удовлетворението е още по-голямо!!!